aflossingsvrije hypotheek erven en verkopen • directhuisverkopen.com

 • Een huis met aflossingsvrije hypotheek verkopen
  • Een huis van ouders erven / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 611 Lezers

  Een huis erven met aflossingsvrije hypotheek. Wat komt er op je af?

  Een woning met een aflossingsvrije hypotheek geërfd? Of bezitten uw ouders een huis met een aflossingsvrije lening? Aan een aflossingsvrije hypotheek erven, hangen vaak consequenties. Uiteraard wilt u de financiële en fiscale gevolgen goed in kaart brengen. Lees hieronder meer over uw risico’s en oplossingen.

  aflossingsvrije hypotheek erven

   

  U erft een woning met een aflossingsvrije hypotheek. Dit houdt in dat de schuld op het huis niet werd afgelost. De rente werd wel iedere maand betaald.  Na een periode van 20 tot 30 jaar dient het resterende hypotheekbedrag betaald te worden. De restschuld kan  behoorlijk opgelopen zijn. Als u geen financiële middelen heeft om deze eindafrekening te betalen, is een snelle verkoop van uw geërfde woning een perfecte oplossing.

  Wij bieden u de mogelijkheid om uw woning binnen een week te verkopen!

  Neem nu contact met ons en vul dit formulier in.

  Directhuisverkopen.com

  • Sinds 2004 actief in de vastgoedsector
  • Betrouwbare en goede naam
  • Snelle en professionele service
  • Geen bijkomende kosten

  Overlijdensrisicoverzekering wel of niet?

  Let op! Indien de ouders geen overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten, loopt u als erfgenaam het risico op een grote restschuld. Een overlijdensrisicoverzekering is vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker.

  Als u de erfenis met deze lening accepteert kunt u in principe aansprakelijk gesteld worden voor de resterende schulden. Wanneer er een overlijdensrisicoverzekering is afgelegd, kunt u vaak een deel aflossen en soms zelfs de hypotheek in zijn geheel.  Neem contact op om uw persoonlijke situatie te bespreken.

  Hypotheek nemen voor een aflossingsvrije hypotheek

  Wanneer u het huis erft met de resterende schuld, en u het niet meteen kunt betalen. Kunt u er voor kiezen om een hypotheek af te sluiten op deze aflossingsvrije hypotheek. Let op! Overleg goed met u notaris  voordat u deze beslissing maakt. Beschikt u over voldoende financiële draagkracht? Wellicht is verkopen van het huis een betere optie. Neem ook hiervoor contact op met verschillende specialisten, zoals een makelaar, financieel adviseur en de notaris.

  Beneficiaire aanvaarden

  Beneficiaire aanvaarden wil zeggen dat u nog niet zeker weet of u de erfenis wilt accepteren. Accepteer uw erfenis pas als dit in uw voordeel is. U mag tijdens deze procedure niets uitvoeren in de naam van de overledene. Wanneer u dit wel doet heeft u de kans om alsnog aansprakelijk te worden gesteld. Dit betekent dus ook dat u de schulden accepteert.

  Betalen van erfbelasting anders?

  Waar u ook rekening mee moet houden is de erfbelasting. Deze dient alsnog betaald worden wanneer u de erfenis accepteert. Dit kan met uitstel, maar niet met kwijtschelding. Iedereen die een huis erft moet namelijk erfbelasting betalen.

  Meld uw woning hier aan!

   

  Tags:
  About thr author : Direct huis verkopen