Huis erven met een hypotheek, wat kom hier bij kijken? • directhuisverkopen.com

 • Huis erven met een hypotheek, wat kom hier bij kijken?
  • hypotheek / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 36 Lezers

  Het kan zijn dat u het huis van uw ouders erft, terwijl er nog een hypotheek aan het huis vast zit. In vele gevallen is dit niet erg gunstig omdat de huizenmarkt tegenwoordig niet erg goed loopt. Voordat u een beslissing maakt over de erfenis is het daarom altijd verstandig om hier goed over na te denken.

  Beneficiaire aanvaarden misschien?

  Als u niet weet wat de financiële stand van zaken was bij uw ouders is het verstandig een erfenis beneficiaire te aanvaarden. Dit wil zeggen dat u de erfenis niet meteen afstaat, maar eerst gaat onderzoeken of het de moeite waard is. Wanneer de erfenis positief uitvalt kunt u hem alsnog aanvaarden.

  Let wel op! U mag tijdens dit proces niets doen in de naam van de overledene handelen. Wanneer u dit wel doet en ze komen er achter, heeft u de erfenis aanvaard.

  Gaat u er op vooruit

  Maak een duidelijke berekening voor u zelf. Als u de erfenis aanvaard met restschuld is dit dan de moeite waard. Gaat u dit huis kunnen verkopen zodat u geen schulden heeft. Hoeveel erfbelasting moet u hier over betalen? Dit zijn vragen waar u rekening mee moet houden.
  Overlijdensdekking is gunstig

  Een overlijdensdekking is alleen maar prettig bij het erven van een huis. Hierdoor wordt een groot bedrag van de schulden een soort van kwijtgescholden. Het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd wanneer de verzekerde overleden is. Het kan zelfs zo zijn dat er door deze verzekering geen schulden meer overblijven.

  Niet aanvaarden

  Wordt de erfenis niet ge aanvaard? Dan kunt u ook niets meer van de overledene in uw bezit nemen. Omdat u geen erfgenaam meer bent gaan ze kijken naar wie de volgende erfgenaam is. Dit kan zijn een van uw kinderen.

  Tags:
  About thr author : Direct huis verkopen