Hypotheekrente van een geërft huis aftrekbaar? • directhuisverkopen.com

 • Hypotheekrente van een geërft huis aftrekbaar?
  • hypotheek / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 35 Lezers

  Wanneer u niet in het geërfde huis woont, zijn de hypotheekrente niet aftrekbaar. Deze kosten kunt u vaak in vermindering brengen bij uw eigen huis wanneer u bijvoorbeeld verbetering in het huis brengt. Omdat dit niet uw eigen huis is kunt u hier dus ook geen koste vermindering in brengen.

  Wel kunt u met de bank overleggen om de schuld door te laten lopen. U betaald dan geen verschuldigde rente en blijft schuldig. Hiermee verlaagd u ook het te betalen bedrag over vermogensrendementsheffing.

  Als u overweegt het huis van de overledene over te nemen, zijn de door u betaalde hypotheekrente wel aftrekbaar. Dit komt doordat het nu wel uw eigen huis is waar u in verblijft.

  Hypotheekrente aftrekbaar bij vruchtgebruik

  Met het recht van vruchtgebruik, mag je gebruik maken van goederen die niet van jou zijn. Dit wil dus zeggen dat u bijvoorbeeld met iemand getrouwd bent die uit een eerder huwelijk kinderen heeft. De erfenis gaat dan eigenlijk naar de kinderen, maar er kan in het testament worden aangegeven dat u in het huis mag blijven wonen.

  Het geërfde huis dat onder vruchtgebruik wordt bewoont mag ook gebruik maken van de aftrekbare hypotheekrente kosten. Hij/zij woont (ook al is het niet zijn of haar bezit) wel in de huis en betaald de bijkomende kosten. Als er bijvoorbeeld in het huis verbetering wordt aangebracht, kan het dus wel fiscaal aangegeven worden door de vruchtgebruiker.

  Overleggen met een notaris

  Om hier meer over te weten te komen kunt u een afspraak maken bij een notaris. Zij vertellen u precies welke kosten er belastingtechnisch kunnen worden opgegeven. Er zijn namelijk nog veel meer aspecten waar u rekening mee moet houden bij het erven van een huis. Ook zou u contact op kunnen nemen met www.directhuisverkopen.com. Zei kunnen u precies vertellen welke stappen u kunt ondernemen en wat u het best kunt doen.

  Tags: ,
  About thr author : Direct huis verkopen