Wat houdt een aflossingsvrije hypotheek in? • directhuisverkopen.com

 • Wat houdt een aflossingsvrije hypotheek in?
  • hypotheek / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 35 Lezers

  Wanneer je een huis met een aflossingsvrije hypotheek hebt wordt er tijdens de looptijd van de hypotheek niet afgelost. Wel betaal je de maandelijkse rente over het huis. Na de hypotheek moet het bedrag in een keer terug betaald worden. Als je een hypotheek van €250.000, – euro hebt moet je dit na maximaal 30 jaar terug betaald hebben.

  Aflossingsvrije hypotheek en notaris

  Het kan zijn dat u een huis erft van uw ouders met een aflossingsvrije hypotheek. In de meeste gevallen weet u dit omdat u dit eerder heeft besproken met uw ouders. Wanneer u dit niet weet, kan u dit alsnog achterhalen bij de notaris. Deze zal u ook precies uitleggen welke stappen u kan ondernemen bij het erven van een huis.

  Overlijdensrisicoverzekering

  Veel huizen die gekocht zijn met een aflossingsvrije hypotheek schikken niet over een overlijdensrisicoverzekering. Met de overlijdensrisicoverzekering die wordt uitgekeerd kunt u de hypotheek (of een gedeelte daarvan) aflossen. Wanneer deze niet is afgesloten wordt de erfgenaam in principe aansprakelijk gesteld voor de resterende hypotheekschuld.

  Beneficiaire aanvaarding

  U kunt er voor kiezen om een erfenis onder voorbehoud te accepteren. De erfenis wordt dan alleen geaccepteerd wanneer er netto een positief resultaat overblijft. Als hier voor gekozen wordt mag de erfgenaam niets meer in de naam van de overledenen doen. Hiermee bedoelen ze bijvoorbeeld een sport abonnement stopzetten van de overledenen. Er zal een procedure worden gestart waar u zichzelf aan moet houden.

  Afstand doen van de erfenis

  Wanneer u er zeker van bent dat u de erfenis niet wil accepteren kunt u er afstand van doen. Dit kunt u samen bij de notaris bespreken. Als er afstand wordt gedaan heeft u geen recht meer op de erfenis en op bijvoorbeeld spullen van de overledenen. Wilt u het huis verkopen of meer informatie over een aflossingsvrije hypotheek? Neem dan contact op met www.directhuisverkopen.com.

  Tags:
  About thr author : Direct huis verkopen