Hypotheek van een erfenis aflossen • www.directhuisverkopen.com

 • Hypotheek van een erfenis aflossen
  • hypotheek / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 44 Lezers

  Moet u een hypotheek aflossen van iemand die overleden is? Het is mogelijk om een hypotheek over te nemen van iemand die overlijd. Dit gebeurd eigenlijk al standaard wanneer de erfenis naar u toe gaat. Het kan voorkomen dat er een overlijdensrisicoverzekering aan vast gekoppeld was. Dit is erg gunstig. Met deze verzekering kan het zo zijn dat u nog maar een gedeelte hoeft af te betalen. Als u helemaal veel geluk heeft hoeft u soms zelfs niks meer af te lossen.

  Aflossen bij vruchtgebruik

  Wanneer uw vader of moeder opnieuw samen was met een nieuwe man of vrouw, kan het zijn dat u de erfenis wel gewoon erft. U heeft namelijk recht op uw deel (tenzij dat er anders is besproken in het testament). De partner van de overledene mag in het huis blijven wonen, ook al is dit bijvoorbeeld van u. Dit noemen we vruchtgebruik. De hypotheek wordt dan ook verder afgelost door de persoon die in het huis woont. Het is dus niet zo dat u aflossen bent voor een ander iemand.

  Welke keuzes heeft u

  Het is niet altijd even verstandig om de erfenis zomaar te accepteren. U moet er rekening mee houden dat hier schulden bij kunnen komen kijken die u mogelijk moet aflossen. Om dit zeker te weten kunt u een notaris inschakelen. De notaris helpt u bij de keuzes en vertelt u precies wat de financiële stand van zaken is van de overledene. De meest voor de hand liggende opties die de notaris u voorlegt zijn: accepteren, beneficiaire accepteren en weigeren.

  Soms komt het voor dat een huis het niet waard is en zijn er meer onkosten aan dan u denkt. Ook komt het voor dat een huis helemaal niet verkocht wordt omdat de huizenmarkt erg gedaald is. Het is daarom altijd belangrijk om u zelf de vraag te stellen of u er beter van wordt.

  Tags:
  About thr author : Direct huis verkopen