Wat gebeurt er als u een afgelost huis erft? • www.directhuisverkopen.com

 • Afbetaald huis erven?
  • hypotheek / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 36 Lezers

  U heeft geen last van schulden die nog aan het afbetaald huis verbonden zitten en dat scheelt heel veel. De kosten die u sowieso altijd moet betalen zijn de algemene kosten zoals: gas, water, licht en gemeentelijke kosten. Ook moet u alsnog erfbelasting betalen over het huis. Ook wanneer u het huis verkocht heeft.

  Afbetaald huis erven
  Huis snel verkopen

  Huis verkopen of zelf behouden

  • Als u broers en zussen heeft wordt het huis verdeelt. 1 broer en 1 zus betekent dus dat iedereen 1/3 deel krijgt van het huis/erfenis. Wanneer u er dus gezamenlijk voor kiest om het huis te verkopen worden de kosten door 3 gedeeld. Als u enig kind bent heeft u hier niet mee te maken.
  • Besluit u het afbetaald huis te behouden dan moet u uw broers en zussen uitkopen. Over de prijs kunt u onderhandelen, maar in principe moet u ze 1/3 van de WOZ-waarde geven. Deze WOZ-waarde wordt meestal 1x per jaar in het begin van het jaar naar u toe gestuurd. Is dit niet het geval? Dan kunt u contact opnemen met uw gemeente om dit op te vragen.

  Een testament bij een afbetaald huis

  Bij een notaris kunt u kijken of er eerder een testament is aangemaakt door de overledene. Doordat er een testament is aangemaakt kan het zijn dat het anders is dan hierboven beschreven is.  Het kan namelijk zijn dat de overledene er voor heeft gekozen om het nalatenschap aan één iemand toe te laten. Hier kunt u ook op in gaan via een notaris, maar meestal wordt er naar de wens van de overledene gehandeld.

  Notaris nodig?

  Het is vaak toch verstandig om er een notaris bij te nemen. Deze kan precies zien wat de stand van zaken is en u daar mee helpen. Door een notaris in te schakelen komt u ook niet voor onverwachtse verrassingen te staan.

  Tags:
  About thr author : Direct huis verkopen