Huisontruiming regelen na overlijden van een geliefde,  is vaak een flinke klus. Vooral omdat je wilt dat dit op een goede manier gebeurt. Dit kan ook emotioneel zeer belastend kan zijn. Omdat de achtergebleven inboedel kritisch moet worden bekeken, gaat hier behoorlijk wat energie en tijd in zitten. Soms is deze tijd er niet omdat het zo spoedig mogelijk moet worden verkocht. Dan kunt u ook ervoor kiezen om uw geërfde huis op te laten kopen. Wilt u hulp bij het leegmaken van het geërfde huis, dan kan dit. Er zijn specialisten op gebied van woningontruiming.  

Huisontruiming regelen na overlijden

Waardevolle spullen van ouders verhuizen als erfgenaam

Huisontruiming regelen na overlijden, de voordelen

Door zo’n bedrijf  in te schakelen, worden u de lasten letterlijk uit handen genomen. De voordelen op een rijtje:

  • Bespaart tijd
  • Minder emotioneel
  • Gaat veel sneller
  • Persoonlijke service
  • Professioneel
  • Duurzaam en sociaal

Erven na overlijden ouders

Huisontruiming regelen na overlijden van je ouders, want dat heeft een behoorlijke impact op je leven. In de meeste gevallen hebben zij je grootgebracht en zijn je steun en toeverlaat geweest. Vaak is het een groot gemis als ze er niet meer zijn. De notaris zal het testament bekend maken en laat weten dat u de nalatenschap van uw ouders krijgt.

Huisontruiming regelen na overlijden

Huis erven van ouders

Huis erven van ouders

Heeft u het huis van uw ouders geërfd? Dan is het belangrijk om na te gaan op er nog een hypotheek op zit, of is deze volledig afgelost? Als dit niet het geval is is het aan te raden om te checken of uw ouders een overlijdensrisico verzekering hadden. Deze verzekering kan ervoor zorgen dat u de hypotheek voor een gedeelte of helemaal niet meer hoeft af te lossen. Als er geen verzekering is dan bent u als erfgenaam aansprakelijk voor de resterende hypotheekschuld. U moet er rekening mee houden dat er na enige tijd een aanslag van de belastingdienst in uw brievenbus zit. Dit is de erfbelasting die u moet betalen, en dat zijn vaak behoorlijke bedragen. Gelukkig heeft de belastingdienst uitstel- en betalingsregelingen voor diegene die het niet of niet direct op kunnen hoesten.

Bezittingen verhuizen

Bij een overlijden in de familie zijn er altijd bezittingen die u wilt bewaren. De meest waardevolle spullen selecteert u en die worden vervolgens zorgvuldig en professioneel verhuisd. De bezittingen die weg mogen worden op een duurzame manier afgevoerd. Er wordt gekeken of er nog bruikbare spullen bij zitten, en deze krijgen een nieuwe bestemming.

Ontruiming en oplevering

Een specialist ontruimt de woning en zorgt voor een lege, schone en nette oplevering. Het opleveren van een huis of appartement gaat niet vanzelf het is meer dan alleen het leegmaken van alle vertrekken. Ze selecteren en transporteren goederen naar u, naar familie of naar een stichting. Op deze manier krijgen achtergelaten goederen altijd de juiste bestemming, en vaak wordt er iemand anders blij mee gemaakt. De onbruikbare goederen netjes en verantwoord afgevoerd. Ook kleine en grote herstelwerkzaamheden nemen dit soort specialisten op zich. Dus als u te maken met een woningontruiming na het overlijden van een dierbare, kunt u een specialist in de hand nemen om u te helpen.